Intel plánuje prepustiť 12 tisíc zamestnancov

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 09:28 • 2 min
Intel plánuje prepustiť 12 tisíc zamestnancov

BRATISLAVA - Najväčší výrobca čipov na svete, americká spoločnosť Intel Corp, plánuje zrušiť 12 tisíc pracovných miest, čo predstavuje 11 % zamestnancov firmy.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je preorientovanie spoločnosti od počítačových čipov na produkty pre dátové centrá a mobilné zariadenia. Intel týmto krokom nasleduje svojich rivalov firmy Hewlett Packard Co a Microsoft Corp, ktoré tiež zmenili svoje zameranie vo svetle poklesu počítačového priemyslu a presunu záujmu zákazníkov na mobilné telefóny. Podľa technologickej výskumnej spoločnosti IDC celkové svetové dodávky osobných počítačov v prvom kvartáli tohto roka klesli o 11,5 %.


Spoločnosť Intel zároveň zhoršila vyhliadky tohtoročných príjmov a uviedla, že v druhom štvrťroku predpokladá reštrukturalizačné náklady pred zdanením vo výške 1,2 mld. USD. Od budúceho roka však očakáva ročné úspory v sume 1,4 mld. USD. Spoločnosť nešpecifikovala, kde bude prepúšťať, avšak väčšina jej závodov sa nachádza v USA. Prepúšťanie sa podľa stanoviska firmy uskutoční do polovice budúceho roka.

(1 EUR = 1,1343 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona