Integrovaný záchranný systém bude v Levoči nacvičovať nehodu autobusu

NETKY.SK • 22 September 2016, 16:15 • 2 min
Integrovaný záchranný systém bude v Levoči nacvičovať nehodu autobusu

LEVOČA – Taktické cvičenie zložiek integrovaného záchranného systému (IZS) sa uskutoční v piatok 23. septembra na Mariánskej hore v Levoči.

slovakia

left justify in out

Cvičenie bude simulovať nehodu s hromadným postihnutím osôb, keď autobus s 24 ľuďmi havaruje cestou na pútnické miesto. Zranení budú následne prevezení do nemocníc v Levoči a v Spišskej Novej Vsi. TASR informovala hovorkyňa Falck Záchranná Alena Lacyková-Krčová.

 

„Na cvičení sa zúčastní sedem posádok Falck Záchranná, Hasičský a záchranný zbor z Levoče a obce Beharovce, polícia, mestská polícia z Levoče, ale aj Všeobecná nemocnica s poliklinikou v Levoči a Nemocnica Spišská Nová Ves,“ uviedla Lacyková-Krčová.

 

Cieľom cvičenia je podľa jej slov preveriť čas dojazdu zložiek IZS na miesto udalosti od prevzatia výzvy Krajského operačného strediska v Prešove, preveriť činnosť zasahujúcich účastníkov cvičenia a súčinnosť oblastných nemocníc pri odovzdávaní zranených osôb. Začiatok cvičenia je o 09.00 h na parkovisku pri prístupovej ceste na Mariánsku horu, zhruba 800 metrov od Baziliky Navštívenia Panny Márie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies