Inštruktori NATO učia ukrajinských vojakov strielať zo sovietských zbraní

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 16:50 • 2 min
Inštruktori NATO učia ukrajinských vojakov strielať zo sovietských zbraní

KYJEV - Na Donbase dnes opäť porušili prímerie. Pod oheň ukrajinských vojakov sa dostal poslanec Štátnej dumy Alexej Zhuravlev, ktorý doniesol humanitárnu pomoc do regiónu. Na jeho auto náhle zaútočili a začali strielať. Je zrejme, že takýmto spôsobom vyučujú ukrajinskú armádu dodržiavať prímerie zahraniční inštruktori. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Informácií o tom, že ukrajincov trénujú zahraniční inštruktori publikovali vo švajčiarskom vydavateľstve Le Temps. Článok švajčiarskych novinárov sa nazýva "Ukrajinská armáda v americkej škole". Autori článku popisujú to, ako odborníci z USA a NATO trénujú ukrajinských vojakov.

 

Niektoré média už vyhlásili, že tieto cvičenia sú takmer ako príprava na rozsiahlu vojenskú operáciu na Donbase. Odborníci to však popierajú.

 

Pritom, bezpečnostný expert na Haifskej univerzite Marcel de Haas povedal, že tieto cvičenia nie sú prípravou na budúcu vojenskú operáciu na Donbase a skôr sú na to, aby ukrajinská armáda bola lepšie pripravená pre integráciu do armády NATO.

 

Bývalý izraelský vojak, ktorý pracoval na Ukrajine, v rozhovore pre NTV vysvetlil, že spoločné tréningy NATO a ukrajinskej armády sú zatiaľ ďaleko od známej normy. Vzniká množstvo praktických otázok: ako tvar oblečenia ukrajinských vojakov je od NATO, ale zbraň zostáva sovietská a vojaci strieľajú z útočnej pušky Kalašnikov a nie z amerického M-16.

 

Dnes a zajtra sa bude veľa hovoriť o aliancii v Odese, kde sa začala konferencia Rady Ukrajina - NATO. Diskutovať predovšetkým budú o "pôsobení proti centru nebezpečenstva v Európe". Ktorá krajina bola označená "nebezpečným centrom", je ľahké uhádnuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies