Inštruktor Národnej gardy: Ukrajinskí nacisti a oligarchovia všetky vykonané vraždy pripisujú Moskve

NETKY.SK • 4 Január 2018, 17:25 • 2 min
Inštruktor Národnej gardy: Ukrajinskí nacisti a oligarchovia všetky vykonané vraždy pripisujú Moskve

TEL AVIV - Izraelčan Tzvi Arieli, v roku 2014 vedie výcvik v Ukrajine bojovníkov Národnej gardy a dobrovoľníckych batalionov. V rozhovore pre vydanie "Apostrof" vyjadril svoj názor o tom, že veľké vraždy v krajine okamžite vešajú ruským špeciálnym službám. Informuje life.ru.

slovakia

left justify in out

"Keď sa pozrieme na stranu Ruska, tak pre ňu nie je výhodné spáchanie teroristických útokov proti ukrajinskému obyvateľstvu," je presvedčený Arieli, ktorý sa nazýva odborníkom v boji proti terorizmu. "Pretože väčšia časť ukrajinského obyvateľstva nemá agresiu voči Ruskej Federácii. Dokonca aj v Kyjeve. A ak komunikujete s ľudmi, ktorí nie sú z oblasti žurnalistiky alebo Facebooku, napríklad s babičkami na lavičkách pod domom ako to často robím ja, uvidíte, koľko je tých, ktorí doteraz sympatizujú s Ruskom," dodáva.

 

Podľa názoru izraelského inštruktora "výbuch zariadiť môže hocikto, povedzme, nejaký blázon od nacionalistickej sekty a obviniť z toho Rusko".

 

"V prvom rade takéto obvinenia vyhlasujú viacerí politickí hráči, funkcionári vo vláde a tí, ktorí sa hlásia ako nacionalisti alebo superpatriotovia. My veľmi dobre vieme, že politika v Ukrajine je tesne spojená s podnikaním. Viacerí poslanci sú zástupcami jednej profesie, oligarchy a vlastníci veľkého a stredného biznisu. Podnikanie v Ukrajine spojené s trestnou činnosťou, a preto, keď sa ukrajinskí poslanci náhle stanú obeťou útoku hovoria, že to je "ruka Moskvy", alebo útok ruských tajných služieb," dodáva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies