Inštitút v Jeruzaleme prispeje k rozvoju spolupráce s Izraelom, uviedol Kollár

NETKY.SK • 14 Apríl 2022, 19:27 • 2 min
Inštitút v Jeruzaleme prispeje k rozvoju spolupráce s Izraelom, uviedol Kollár

JERUZALEM/BRATISLAVA – Slovenský inštitút v Jeruzaleme prispeje k ďalšiemu rozšíreniu izraelsko-slovenskej spolupráce. Tvrdí to predseda Národnej rady SR Boris Kollár, ktorý sa v stredu (13. 4.) zúčastnil na slávnostnom otvorení tejto ustanovizne. TASR o tom vo štvrtok informovala Kancelária NR SR s tým, že slovenská delegácia sa už z Izraela vrátila.

slovakia

left justify in out

„Som presvedčený o tom, že práca Slovenského inštitútu prispeje k ďalšiemu rozšíreniu spolupráce v oblasti kultúry, školstva, ale aj obchodu a cestovného ruchu,“ uviedol Kollár.

 

img

 

Inštitút v Jeruzaleme je deviatym slovenským inštitútom na svete a prvým, ktorý je na Blízkom východe. Ustanovizeň funguje od 1. septembra 2021, z dôvodu pandemických opatrení však mohla byť slávnostne otvorená až túto stredu, spresnil komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. Slovenské inštitúty patria do siete diplomatických inštitúcií Slovenskej republiky, ktoré riadi rezort diplomacie.

 

Kancelária NR SR spresnila, že členovia parlamentnej delegácie sa v Izraeli stretli aj s rabínom Izákom Šapirom, ktorý je potomkom Chatama Sofera, jedného z najvýznamnejších židovských učencov 19. storočia. „Som hrdý na to, že taký významný náboženský učenec, akým bol rabín Sofer, pôsobil viac ako tri desaťročia práve na Slovensku,“ uviedol po stretnutí šéf slovenského parlamentu.

 

Možno vás zaujme: SK 8 naďalej presadzuje decentralizáciu riadenia eurofondov, vyhlásil Jozef Viskupič



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona