Instagram bojuje proti zneužívaniu detí a spúšťa nové obmedzenia

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 06:33 • 2 min
Instagram bojuje proti zneužívaniu detí a spúšťa nové obmedzenia

V súčasnosti je Instagram prístupný len pre užívateľov starších ako 13 rokov.

slovakia

left justify in out

Instagram zavádza novú bezpečnostnú funkciu, ktorá zabráni osobám starším ako 18 rokov kontaktovať maloletých používateľov skrz zasielanie súkromných správ. Bojuje tak proti obťažovaniu detí a tínedžerov dospelými prostredníctvom súkromných správ. Komunikáciu neplnoletého a plnoletého bude možné nadviazať len v prípade, že sa navzájom sledujú.


"Investujeme do funkcií, ktoré chránia súkromie a zabezpečujú bezpečnosť ľudí bez prístupu k obsahu ich súkromných správ," uvádza sociálna sieť v ich stanovisku.
 

img

Tínedžeri tiež dostanú lekciu od technologického giganta o tom, ako by sa mali správať pri komunikácii s ľuďmi, ktorých nepoznajú. „Začneme pomocou výziev - alebo bezpečnostných upozornení - povzbudzovať dospievajúcich k opatrnosti pri rozhovoroch s dospelými, s ktorými sú už spojení,“ uviedol Instagram.

 

Súvisiaci článok: Ak Twitter nezmaže niektoré príspevky, Rusko ho zablokuje

 

Vekové obmedzenia je však na Instagrame možné pomerne jednoducho obísť - stačí si zmeniť svoj vek pri registrácii. . Sociálna sieť ale informovala, že s pomocou vyvíjanej technológie dokážu podobné zavádzanie odhaliť.

 

 Sociálna sieť tak nasleduje opatrenia, ku ktorým v januári prikročil konkurenčný TikTok. Ten automaticky uzamyká účty užívateľov mladších než 17 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona