Inšpektori OSN ukončili svoju prácu v Sýrii, ďalší pricestujú v utorok

NETKY.SK • 30 September 2013, 14:46 • 2 min
Inšpektori OSN ukončili svoju prácu v Sýrii, ďalší pricestujú v utorok

DAMASK - Chemickí experti OSN vyšetrujúci používanie chemických zbraní v Sýrii ukončili v pondelok svoju misiu a opustili Damask.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tím, ktorý pricestoval v stredu, by mal správu o siedmich údajných chemických útokoch predložiť v októbri. Druhá, samostatná skupina inšpektorov z Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW), by mala do Sýrie pricestovať v utorok. Tím bude preverovať sýrsky chemický arzenál, ktorý bude so súhlasom Damasku a na základe americko-ruskej dohody, teraz už zakomponovanej v rezolúcii Bezpečnostnej rady OSN, zničený.

Experti OSN sú na svojej druhej misii v Sýrii po tom, čo potvrdili použitie sarínu v auguste na predmestiach Damasku. Západné mocnosti z útoku obvinili sýrsku vládu, Sýria a Rusko ich však vyzvali, aby im predložili dôkazy a zodpovednosť naopak pripísali povstalcom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona