Inšpektori kontrolovali reštaurácie, udelia Liptovskú hviezdu

NETKY.SK • 11 November 2014, 12:00 • 2 min
Inšpektori kontrolovali reštaurácie, udelia Liptovskú hviezdu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Inšpektori turistickej organizácie Region Liptov bez ohlásenia skontrolovali vyše dvadsať liptovských reštaurácií a do konca novembra rozhodnú, ktorým udelia hviezdy kvality.

slovakia

left justify in out

„Chýb je ešte stále dosť, no najmä kvalitnejšie reštaurácie dosahujú slušnú úroveň. Nechcem predbiehať, no už teraz môžem prezradiť, že niektoré z nich si zaslúžia Liptovskú hviezdu. Verím, že ich majiteľom pomôže získať nových zákazníkov a zároveň toto ocenenie budú brať aj ako záväzok,“ povedala členka hodnotiacej komisie a Hotelierka roka 2013 Iveta Chovanová.

 

Podľa riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Dariny Bartkovej cieľom projektu je vyzdvihnúť najlepšie reštaurácie a tie ostatné motivovať, aby sa zlepšovali. „V našom regióne chceme ísť cestou kvality a verím, že rovnakú túžbu majú aj všetci prevádzkovatelia reštaurácií. Opäť sa nám potvrdilo, že tento druh projektov môže pozdvihnúť kvalitu služieb na Liptove. Odhalí naše slabiny a pomôže nám stavať na našich silných stránkach. Aj v cestovnom ruchu totiž platí, že láska k regiónu ide cez žalúdok,“ povedala Bartková. 

 

V štvorčlennej porote, ktorá rozhodne o udelení jednej až troch Liptovských hviezd, bude sedieť aj šéfkuchár Gabriel Kocák, ktorý desať rokov varil v prestížnych reštauráciách ovenčených michelinskými hviezdami. „V našich podmienkach je doslova umenie prevádzkovať kvalitný podnik. Zo škôl zväčša vychádzajú ľudia, ktorých varenie nebaví, mnohí sa prispôsobia volaniu po lacných jedlách na úkor kvality, máme tu rôzne nariadenia a podmienky, ktoré tlačia šéfkuchárov do varenia z polotovarov. Všetci tí, ktorí s týmto dokážu bojovať, si zaslúžia môj obdiv a myslím si, že niektorí z nich sú aj vážni adepti na Liptovskú hviezdu. Poctivá gastronómia totiž nie je o tom, že zjem čokoľvek, lebo som hladný, ale o čerstvosti, kreativite, chuti a samozrejme aj o rozumnej cene,“ povedal Kocák a dodal, že návšteva Liptovskými hviezdami ocenených reštaurácií by mala byť pre hosťa zážitok, pre ktorý sa mu oplatí zísť z diaľnice a cestovať za ním desiatky kilometrov. Na Slovensku chce podľa neho veľa podnikateľov zarobiť z jedného dňa na druhý. „No v tomto odvetví to tak nefunguje. Keď to zákazník odhalí, nikdy sa nevráti,“ dodal. 

 

Liptovské hviezdy udelia reštauráciám do začiatku zimnej sezóny, ktorá na Liptove štartuje 5. decembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona