Inšpekcia vyšetruje vysokopostaveného šéfa protizločineckej jednotky NAKA

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 11:07 • 2 min
Inšpekcia vyšetruje vysokopostaveného šéfa protizločineckej jednotky NAKA

BRATISLAVA – Po policajnej razii na juhu Slovenska preveruje inšpekcia ministerstva vnútra informácie ohľadne vysokopostaveného policajného funkcionára.

slovakia

left justify in out

Nedávno sme vás informovali o policajnej akcii juhu Slovenska s názvom Mlynček, pri ktorej Národná kriminálna agentúra zadržala údajných vrahov mafiánskeho bossa Ľudovíta Sátora. Podľa informácií TV JOJ, „je vo vyšetrovaní v súvislosti so zadržiavanými osobami aj šéf protizločineckej jednotky Národnej kriminálnej agentúry - expozitúry Západ Štefan Šaróka.“

 

Počas akcie zadržali údajných vrahov niekdajšieho mafiánskeho bossa. „Kristián Kádár, František Zakál a Lehel Horváth sa spolčili za účelom usmrtenia Ľudovíta Sátora.“ Podľa zdroja z prostredia blízkeho polícii inšpekcia ministerstva vnútra preveruje informácie, ktoré priamo súvisia s riaditeľom elitnej protizločineckej jednotky expozitúry Západ. Tá je súčasťou Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru. Ide o jednotku, ktorá vyšetruje tie najzávažnejšie zločiny.

 

"Inšpekcia ministerstva vnútra vedie v tejto veci vyšetrovanie. V tejto chvíli ale nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," povedala TV JOJ hovorkyňa ministerstva  vnútra Andrea Dobiášová.

 

"Ak ide o funkcionára elitných jednotiek policajného zboru, je teba postupovať prísne a podľa zákona. Inšpekcia je kompetentná konať. O výsledok prešetrenia sa zaujímam. Ak dôjde k pochybeniu, treba zvážiť aj personálne kroky," povedal pre TV JOJ policajný šéf Tibor Gašpar.

 

Inšpekcia Šároka vyšetrovala aj minulý rok, kedy sa zaplietol do konfliktu v Komárne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies