Inšpekcia varuje: Ďalšia cestovka má problémy s poistením

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 10:05 • 2 min
Inšpekcia varuje: Ďalšia cestovka má problémy s poistením

POPRAD – Krátke obdobie bez poistenia v popradskej CK Kvalita, spol. s r. o., vzniklo dlhodobým pracovným vycestovaním jediného konateľa spoločnosti. Uvádza sa to v predbežnom vyjadrení k minulotýždňovej kontrole Slovenskej obchodnej inšpekcie (SOI), ktoré dnes médiám poskytol samotný konateľ spoločnosti František Kornaj.

slovakia

left justify in out

„Cestovná kancelária si so Slovenskou obchodnou inšpekciou výsledky vykonanej kontroly vysvetlí a dorieši v súlade s platnými zákonmi,“ uviedol. Slovenská obchodná inšpekcia vykonala kontrolu v popradskej cestovnej kancelárii v piatok 15. júla. Počas nej zistila, že CK Kvalita predávala zájazdy na termíny uskutočnenia zájazdov po 1. máji 2016 bez poistenia insolventnosti a tiež bez akejkoľvek bankovej záruky pre prípad úpadku cestovnej kancelárie, informuje o tom SOI na svojej internetovej stránke.

 

„V čase kontroly CK Kvalita, spol. s r. o., nepredložila žiadnu uzatvorenú poistnú zmluvu, ani inú zmluvu o bankovej záruke pre prípad úpadku cestovnej kancelárie, a tým porušila závažným spôsobom zákonom stanovené povinnosti,“ uvádza sa ďalej na internetovej stránke SOI. Preto mala cestovka zakázaný predaj zájazdov až do vykonania nápravy. „Po návrate zo zahraničia som prevzal ako konateľ spoločnosti zápis z kontroly SOI a do troch pracovných dní, teda do 20. júla, podáme úplne vyjadrenie,“ informoval Kornaj, ktorý je zároveň predsedom Dozornej rady Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr. Ako ďalej uviedol, jeho cestovná kancelária už 20 rokov sprostredkúva pre klientov rôzne regionálne i celoslovenské informácie, služby, letenky, dopravu a aj predaj zájazdov.

 

„Zastupuje okrem iných aj Turističku Agenciju Morsi rak d.o.o. z Chorvátska, ktorá vlastní výletnú loď, hostel s reštauráciou a penzióny, čo prezentujeme ako vlastnú ponuku v bezpečnej dovolenkovej destinácii. Túto spoločnosť rovnako vlastníme 100-percentným podielom, a preto škoda nikdy nevznikla a nemohla vzniknúť. Rovnako predávajú ďalšie desiatky cestovných kancelárií a cestovných agentúr na Slovensku a nemajú poistenie proti insolventnosti. CK Kvalita, spol. s r.o., vždy doteraz poistenie proti insolventnosti mala a aj v týchto dňoch na jeho doplnení pracujeme,“ uvádza sa vo vyjadrení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona