Inšpekcia sa po skúmaní Nečasovej sťažnosti nedomnieva, že polícia pochybila

NETKY.SK • 25 Február 2014, 18:23 • 2 min
Inšpekcia sa po skúmaní Nečasovej sťažnosti nedomnieva, že polícia pochybila

PRAHA - Bývalý predseda českej vlády Petr Nečas neuspel so sťažnosťou na postup polície, konkrétne na decembrové zverejnenie časti videozáznamu zo zatýkania vtedajšej šéfky jeho kabinetu Jany Nagyovej, medzičasom jeho manželky Jany Nečasovej v júni 2013.

slovakia

left justify in out

Inšpekcia, ktorá sa podnetom zaoberala od januára 2014, nezistila, že by v tejto súvislosti došlo k spáchaniu trestného činu, píše dnes internetový server iDNES.cz.
      

Hovorkyňa Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov (GIBS) Radka Sandorová pre internetový server Lidovky.cz uviedla: "Vec sme uložili, a to z toho dôvodu, že nebolo zistené podozrenie zo spáchania trestného činu."
      

Polícia zverejnila časť záznamu v reakcii na kritiku okrem iných práve Petra Nečasa, ktorý hovoril o neadekvátnosti zásahu.
      

Odbor vnútornej kontroly prezídia českého policajného zboru ešte preverí, či nedošlo k spáchaniu disciplinárneho priestupku alebo k priestupkovému konaniu.
      

Petr Nečas čelí medzičasom obvineniu z podplácania trojice exposlancov Občianskej demokratickej strany (ODS) Ivana Fuksu, Marka Šnajdra a Petra Tluchořa.
      

Jana Nagyová, ktorá čelí na slobode trestnému stíhaniu pre zneužitie vojenského spravodajstva na neopodstatnené sledovanie civilistov, sa môže podľa nedávno zverejnených informácií denníka MF Dnes dostať do ďalších problémov. Možno totiž nezákonne pristupovala k správam tajných služieb a niektoré materiály údajne odovzdávala aj spolupracovníkom lobistu Iva Rittiga. Kriminalisti i český Národný bezpečnostný úrad tieto podozrenia preverujú, a to v utajenom režime.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies