Inšpekcia potvrdila, že sme neporušili stavebný zákon, sídlo Kotlebu je v poriadku

NETKY.SK • 12 Január 2017, 16:02 • 2 min
Inšpekcia potvrdila, že sme neporušili stavebný zákon, sídlo Kotlebu je v poriadku

BANSKÁ BYSTRICA – Inšpekcia štátneho stavebného dohľadu vykonala 10. januára tohto roka kontrolu nového sídla Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS) v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

V správe konštatovala, že nebolo zistené žiadne konanie v rozpore so stavebným zákonom. TASR o tom dnes informoval podpredseda ĽS NS a poslanec Národnej rady SR Milan Uhrík. Reagoval tak na medializovanú kauzu z konca minulého roka, podľa ktorej strana mala pri využívaní nového sídla porušovať zákon.

 

Podľa informácií z médií ĽS NS údajne kúpila rodinný dom pre svojho predsedu Mariana Kotlebu, využívala ho v rozpore s účelom stavby a robila stavebné úpravy bez stavebného povolenia.

 

"Štvorica inšpektorov si podrobne prezrela každú miestnosť a každý kút stavby. Zápisom potvrdila, že vlastníci stavby nevykonali žiadne stavebné práce vyžadujúce stavebné povolenie alebo ohlásenie a tiež, že stavba sa užíva v súlade s listom vlastníctva," konštatoval Uhrík.

 

"Nakoniec sa ukázalo, že dom sme kúpili ako sídlo strany a Marian Kotleba v ňom nebýva. Inšpekcia potvrdila, že stavbu využívame presne v súlade so stavebným povolením, pretože sídlo politickej strany môže byť aj v obytných priestoroch. Rovnako sme boli obvinení z toho, že tam robíme nelegálne stavebné úpravy bez stavebného povolenia alebo ohlásenia. Obhliadka inšpektorov priamo na mieste potvrdila, že všetky stavebné úpravy robíme presne v súlade so zákonom. Na výmenu dlažby, lustra alebo vymaľovanie stien žiadne povolenie ani ohlásenie netreba," zdôraznil Uhrík.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies