Inšpekcia NHL v dejisku ZOH 2018

NETKY.SK • 26 Október 2016, 09:28 • 2 min
Inšpekcia NHL v dejisku ZOH 2018

SOUL - Delegácia Národnej hokejovej ligy vycestovala do Kórejskej republiky, aby zmonitorovala stav príprav Pjongčangu na zimné olympijské hry v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Na Kórejský polostrov odleteli viceprezident pre medzinárodné stratégie NHL Lynn White a prevádzkový manažér Dan Craig, aby vykonali inšpekciu haly v Gangneungu, mesta neďaleko Pjongčangu, ktoré bude hostiteľom hokejového turnaja počas ZOH 2018. Malo by sa tak udiať vo štvrtok a v piatok. Aj tento krok predstaviteľov NHL dáva fanúšikom nádej, že na olympijskom turnaji šiesty raz v sérii nebudú chýbať najlepší hokejisti sveta, ktorí pôsobia v najprestížnejšej severoamerickej profilige.

 

Počnúc Naganom 1998 najlepší hráči z NHL nechýbali ani na jednom najväčšom zimnom športovom sviatku. Súčasné rokovania medzi predstaviteľmi Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a Národnej hokejovej ligy uviazli na neochote MOV platiť cestu hráčom z NHL do Pjongčangu a tiež ich poistky, pričom v minulosti to bývalo pravidlom.

 

Hokejový turnaj mužov na ZOH 2014 v Soči stál z pohľadu dopravy a poistenia hráčov z NHL 14 miliónov amerických dolárov. Výdavky spojené s Pjongčangom odhaduje šéf IIHF René Fasel na 10 miliónov USA, ušetriť by sa vraj dalo najmä na preprave bez charterových letov. Fasel sa nedávno vyjadril, že účasť hráčov z NHL v Pjongčangu vidí na 50%.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies