Inšpekcia MOV čoskoro do Pekingu, dejiska ZOH 2022

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 08:25 • 2 min
Inšpekcia MOV čoskoro do Pekingu, dejiska ZOH 2022

MOSKVA - Už koncom marca inšpektori Medzinárodného olympijského výboru navštívia Peking, aby posúdili začiatočný stav príprav čínskej metropoly na usporiadanie zimných olympijských hier v roku 2022.

slovakia

left justify in out

Alexander Žukov, ktorý povedie koordinačnú komisiu pre ZOH 2022, je presvedčený o tom, že Peking zorganizuje hry na veľmi vysokej úrovni aj vzhľadom na nadobudnuté skúsenosti z letnej verzie tohto najväčšieho športového sviatku z roku 2008. Šéf ruských olympionikov Žukov vlani stál na čele inej komisie MOV, ktorá posudzovala pripravenosť kandidátov na usporiadanie ZOH 2022 ešte počas výberového procesu. V júlových voľbách na kongrese MOV v Kuala Lumpure napokon Peking triumfoval tesne o 4 hlasy pred kazašským Almaty. Peking bol pred voľbami veľkým favoritom, a to aj napriek kritike za nedostatok snehu a nekvalitu ovzdušia. Číňania disponujú množstvom finančných prostriedkov a štátnymi zárukami, ktoré sú v prípade uchádzania sa o olympijské hry veľmi dôležité. Čínska metropola bude vôbec prvým mestom v histórii, ktoré usporiada letné aj zimné olympijské hry.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies