Inšpekcia ministerstva vnútra nebude samostatným úradom, činnosť polície sa má zefektívniť

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 15:48 • 2 min
Inšpekcia ministerstva vnútra nebude samostatným úradom, činnosť polície sa má zefektívniť

BRATISLAVA – Sekcia kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, známa ako inšpekcia ministerstva vnútra, nebude samostatným úradom.

slovakia

left justify in out

Rezort však pracuje na zefektívnení kontroly činnosti príslušníkov polície. Ako povedala dnes po zasadnutí vlády štátna tajomníčka ministerstva vnútra Denisa Saková, na zefektívnení kontroly rezort pracuje s ministerstvom spravodlivosti. „Dospeli sme k dohode v dvoch oblastiach, a to v trestnoprávnej a disciplinárnej,“ vysvetlila.


Minister vnútra Robert Kaliňák už o tejto téme podľa Sakovej hovoril s ministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou. Ako ďalej pokračovala, mal by byť vytvorený kontrolný orgán, ktorý bude postihovať príslušníkov ozbrojených zložiek.

 

V pláne je tiež rozšírenie kompetencií výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť. Podľa štátnej tajomníčky rezortu vnútra im ide o to, aby mali členovia parlamentného výboru „mandát na zákonnosť postupov činnosti jednotlivých príslušníkov ozbrojených zložiek.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies