Čínsky prezident: Vojenská intervencia nevyrieši konflikt v Líbyi

NETKY.SK • 31 Marec 2011, 07:20 • 2 min
Čínsky prezident: Vojenská intervencia nevyrieši konflikt v Líbyi

Čínsky prezident: Vojenská intervencia nevyrieši konflikt v Líbyi

slovakia

left justify in out

img

Čínsky prezident Chu Ťin-tchao dnes v súvislosti s náletmi západných spojencov v Líbyi francúzskemu prezidentovi Nicolasovi Sarkozymu povedal, že konflikt v tejto severoafrickej krajine sila nevyrieši.
      Vyjadrenie Chu Ťin-tchaa, nezvyčajne dôrazné na diplomatické stretnutie, je ďalšou kritikou zo strany Číny, podľa ktorej západné krajiny príliš široko využívajú mandát OSN na ochranu líbyjských civilistov búriacich sa proti vláde Muammara Kaddáfího.
      "Ak vojenská akcia prinesie pohromu nevinným civilistom, bude mať za následok ešte väčšiu humanitárnu krízu - potom je to v rozpore s pôvodným úmyslom rezolúcie Bezpečnostnej rady," povedal čínsky prezident Sarkozymu, ktorý dnes absolvoval návštevu Číny.
      Chu Ťin-tchao vyjadril znepokojenie Pekingu nad tým, že Líbya môže skončiť rozdelená a že použitie vojenskej sily skomplikuje riešenie krízy rokovaniami. Čína "nie je zástancom používania sily v medzinárodných záležitostiach", citovali prezidenta štátne médiá.
      Sarkozy dôrazne podporil západnými krajinami vedenú leteckú operáciu v Líbyi. Hoci do Pekingu pricestoval, aby predsedal stretnutiu finančných predstaviteľov skupiny G20, hlavným zámerom bolo zmierniť obavy Číny ohľadom Líbye, uviedla tlačová agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies