Čínsky premiér Wen Ťia-pao ohlásil cestu do arabských krajín vyvážajúcich ropu

NETKY.SK • 11 Január 2012, 09:46 • 2 min
Čínsky premiér Wen Ťia-pao ohlásil cestu do arabských krajín vyvážajúcich ropu

Čínsky premiér Wen Ťia-pao ohlásil cestu do arabských krajín vyvážajúcich ropu

slovakia

left justify in out

img

Čínsky premiér Wen Ťia-pao navštívi tri blízkovýchodné krajiny, ktoré sú strategickým dodávateľom ropy a zemného plynu pre najľudnatejšiu krajinu sveta. Informovalo o tom dnes čínske ministerstvo zahraničných vecí.
Návštevu Saudskej Arábie, Spojených arabských emirátov (SAE) a Kataru, ktorú Wen odštartuje v sobotu, ukončí premiér na energetickom summite v Abú Zabí.
Wen Ťia-pao sa podľa stručného komuniké, zverejneného na internetovej stránke ministerstva www.mfa.gov.cn, stretne s čelnými predstaviteľmi troch krajín, aby "si vymenili vzájomný pohľad na vývoj dvojstranných vzťahov a medzinárodné i regionálne otázky spoločného záujmu". Vyhnúť by sa nemali ani rozhovorom o Iráne.
Hovorca ministerstva zahraničných vecí podotkol, že cesta čínskeho premiéra podporí vzťahy Pekingu s arabskými krajinami a islamských svetom.
Čínsky premiér sa podľa agentúry DPA prihovorí i delegátom energetického summitu v Abú Zabí, ktorý sa koná v dňoch 16.-19. januára, a jeho cieľom je podporiť energetickú efektívnosť a používanie čistých technológií v energetike.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies