Čínsky premiér navštívil Shakespearovo rodisko

NETKY.SK • 27 Jún 2011, 09:20 • 2 min
Čínsky premiér navštívil Shakespearovo rodisko

Čínsky premiér navštívil Shakespearovo rodisko

slovakia

left justify in out

img

Čínsky premiér Wen Ťiao-pao, ktorý je údajne veľkým Shakespearovým fanúšikom, navštívil dnes jeho rodisko v Stratford-upon-Avon.
      Wen pricestoval do Británie v rámci trojdňovej návštevy, ktorou chce posilniť hospodárske vzťahy medzi oboma krajinami. Zatiaľ čo si prezeral úryvky z Hamleta a portfólio Shakespearových hier zo 17. storočia, britský minister kultúry Jeremy Hunt vyjadril nádej, že po premiérovi prídu aj čínski turisti.
      "Dúfam, že miliarda Číňanov môže vidieť zábery vo svojej televízii, ako ich premiér navštívil rodisko Shakespeara, a pomyslia si: 'Chcel by som tam tiež ísť'," informoval televíziu Sky News.
      Wen zostal v Stratforde o polhodiny dlhšie, než sa očakávalo, žartoval o Hamletovi a dokonca nazval jeho autora "najväčším spisovateľom všetkých čias".
      Po Stratforde navštívil Wen neďalekú automobilku MG, ktorého majiteľom je šanghajská spoločnosť. Najväčší čínsky výrobca automobilov navrhuje autá v Británii, ale vyrába jednotlivé súčiastky na ne v Číne a v Spojenom kráľovstve sa z  nich zostavujú autá.
      V pondelok bude Wen rokovať s britským premiérom Davidom Cameronom.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies