Čínske vojenské technológie neohrozujú žiadnu krajinu

NETKY.SK • 10 Január 2011, 12:42 • 2 min
Čínske vojenské technológie neohrozujú žiadnu krajinu

Čínske vojenské technológie neohrozujú žiadnu krajinu

slovakia

left justify in out

Technické vybavenie čínskej armády zaostáva desaťročia za výzbrojou vyspelých svetových vojenských síl a nie je namierené proti žiadnej krajine na svete. Vyhlásil to dnes čínsky minister obrany Liang Kuang-lie po stretnutí s americkým rezortným partnerom Robertom Gatesom v Pekingu.
      "Snaha, ktorú vynakladáme na výskum a vývoj zbrojných systémov, nie je v žiadnom prípade namierená proti tretej krajine a v žiadnom prípade nebude predstavovať hrozbu pre žiadnu krajinu na svete," povedal čínsky šéf obrany.
      Pozornosti amerických predstaviteľov však v poslednom čase neuniklo rýchle napredovanie čínskeho programu pritilodných balistických rakiet, ktoré môžu predstavovať riziko pre americké lietadlové lode. Je tiež možné, že východná veľmoc predbehla všetky očakávania a v roku 2011 pripravuje spustenie svojej prvej lietadlovej lode. Fotografie naznačujú, že Číňania sa môžu popýšiť už aj prototypom "neviditeľnej" stíhačky, teda bojového lietadla vybaveného technológiou stealth.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies