Čínska ICBC kúpila americkú Bank of East Asia

NETKY.SK • 24 Január 2011, 13:37 • 2 min
Čínska ICBC kúpila americkú Bank of East Asia

Čínska ICBC kúpila americkú Bank of East Asia

slovakia

left justify in out

img

Priemyselná a obchodná banka Číny (Industrial and Commercial Bank of China, ICBC) pokračuje v globálnej expanzii a jej najnovším prírastkom v Spojených štátoch sa stáva Banka východnej Ázie (Bank of East Asia). ICBC v nej kupuje 80-% podiel za 140 miliónov USD (103,54 milióna eur). Obe banky o tom informovali dnes.
      ICBC uviedla, že na americkom finančnom trhu bude podnikať v oblasti služieb pre malé a stredné firmy, ale bude poskytovať aj pôžičky a úvery súkromným osobám. Bank of East Asia má centrálu v Hongkongu.
      ICBC v poslednom období skupuje banky po celom svete. Jej vstup na americký trh sa však odbornými kruhmi hodnotí ako signál, že sa po jej príklade budú usilovať o prienik do Spojených štátov aj ďalšie čínske banky. ICBC otvorila svoju prvú filiálku v New Yorku už v októbri 2008.
      Prevzatie Bank of East Asia ústavom ICBC musia schváliť čínske i americké regulačné úrady.
      ICBC v polovici januára otvorila v Európe päť ďalších pobočiek. Teraz už pôsobí aj v Paríži, Bruseli a Madride. Predtým venovala pozornosť aj Londýnu, Frankfurtu nad Mohanom a Luxemburgu. V ICBC dosahuje štátny podiel 70 % a vedenie ústavu sa usiluje o to, aby bola banka plne medzinárodnou. Vznikla v roku 1984 a v Číne v nej pracuje vo vyše 16.000 pobočkách takmer 400.000 ľudí. V zahraničí má približne 200 filiálok.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies