Inovatívny projekt recyklácie plastov získal prvú verejno-súkromnú dotáciu

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 16:57 • 2 min
Inovatívny projekt recyklácie plastov získal prvú verejno-súkromnú dotáciu

BRATISLAVA - Inovatívny projekt na recykláciu plastov získal prvú verejno-súkromnú dotáciu od Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) a českej spoločnosti Parzlich, člena holdingovej skupiny NWT. Médiá o tom v pondelok informoval odbor komunikácie a protokolu ÚPVII.

slovakia

left justify in out

Iniciatívou úradu je v spolupráci so súkromným sektorom zodpovedne pristupovať ku ekologickej likvidácii plastov a prispieť k plneniu cieľov Európskej stratégie pre plasty v obehovej ekonomike, priblížil odbor.

 

"Slovensko by malo dosiahnuť stopercentnú recykláciu všetkých obalových plastových materiálov do roku 2030," uviedol vicepremiér Richard Raši (Smer-SD) s tým, že vyjadruje plnú podporu projektom a riešeniam zameraným na udržateľný spôsob nakladania s plastovými odpadmi. "Naše spoločnosti potrebujú dostať šancu vyvinúť inovatívne riešenia v tejto oblasti a presadiť dobré nápady na komerčnú úroveň," dodal.

 

Odbor ďalej konštatoval že koncom marca 2018 ÚPVII vyhlásil spoločne s českou firmou výzvu na podporu experimentálneho vývoja a inovácií v manažmente odpadov. Zmluva s úspešným žiadateľom, ktorým je slovenská spoločnosť Envirocare, je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv.

 

Ročne sa vo svete vyprodukuje približne 407 miliónov ton plastových výrobkov. Podľa štúdie OECD je celosvetová recyklácia plastov poddimenzovaná, napríklad v Európskej únii sa recykluje iba 30 % plastov, uzatvára odbor.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies