Činnosť NADSME je v súčasnosti paralyzovaná

NETKY.SK • 29 Október 2010, 11:53 • 2 min
Činnosť NADSME je v súčasnosti paralyzovaná

Činnosť NADSME je v súčasnosti paralyzovaná

slovakia

left justify in out

Neistota okolo budúcnosti Národnej agentúry pre rozvoj malého a stredného podnikania (NADSME), ktorá by sa mala transformovať a zlúčiť s ďalšími inštitúciami obdobného zamerania, paralyzovala prakticky všetky aktivity a rozbehnuté projekty.
      Konštatovala to na dnešnom zasadaní v Marianke pri Bratislave Generálna rada Združenia podnikateľov Slovenska (ZPS), ktoré je spoločne so Slovenským živnostenským zväzom (SŽZ) a Ministerstvom hospodárstva SR jej zakladateľom.
      Podľa prezidenta ZPS Jána Oravca podnikateľov zatiaľ nikto zo strany vlády v súvislosti s budúcnosťou agentúry nekontaktoval. Preto podnikatelia spoločne so SŽZ žiadajú premiérku Ivetu Radičovú o stretnutie, na ktorom by chceli diskutovať o NADSME.
      Ako informoval členov Generálnej rady štátny tajomník Ministerstva hospodárstva a výstavby SR Martin Chren, v súčasnosti rezort pripravuje v zmysle rozhodnutia Koaličnej rady vznik tzv.superagentúry. Keďže ide o mimoriadne zložitý problém, riešenie si vyžaduje čas, rokovania so zainteresovanými stranami. Zdôraznil však, že každá zúčastnená strana vrátane ZPS bude musieť upustiť z niektorých svojich požiadaviek.
      V spoločnom stanovisku, ktoré obe inštitúcie pred časom prezentovali, vyjadrili zásadný nesúhlas s pôvodným zámerom vlády, ktoré zakotvila aj v uznesení, zrušiť agentúru vzhľadom na neprehľadné finančné aktivity niektorých fondov formálne zastrešených NADSME, ale prakticky bez možnosti ovplyvňovať ich aktivity.
      Podnikatelia v tejto súvislosti zdôrazňujú, že za roky svojej existencie NADSME podporou mnohých podnikateľských projektov najmä pre malých a stredných podnikateľov dokázala svoje opodstatnenie a každý necitlivý zásah do jej činnosti, prípadne ohrozenie jej existencie, by znamenal značné straty.
      Členovia Generálnej rady ZPS rozhodli, že výročný snem ZPS sa uskutoční 26. novembra 2010 v Bratislave.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona