Inloop je najrýchlejšie rastúcou technologickou spoločnosťou na Slovensku

NETKY.SK • 12 Október 2017, 19:41 • 2 min
Inloop je najrýchlejšie rastúcou technologickou spoločnosťou na Slovensku

BRATISLAVA - Deloitte dnes zverejnil rebríček 50 najrýchlejšie rastúcich technologických spoločností v strednej Európe.

slovakia

left justify in out

Zo Slovenska sa v rebríčku CE Technology Fast 50 tento rok umiestnili dve spoločnosti a ďalšie dve sa prebojovali do špeciálnej kategórie Veľká päťka (Big Five). Najvyššie umiestnenie dosiahla spoločnosť Inloop, s. r. o., ktorá obsadila 6. miesto v stredoeurópskom rebríčku.

 

Deloitte zostavuje rebríček CE Technology Fast 50 na základe rastu výnosov firiem za posledné štyri roky. Priemerná miera rastu 50 najrýchlejšie rastúcich technologických spoločností v strednej Európe sa zvýšila z minuloročných 1057 % na rekordných 1127 %. Oproti roku 2015 sa viac ako zdvojnásobila.

 

"Je to už druhý rok za sebou, čo priemerný rast prekonal hranicu 1000 %. Tento fakt popiera akékoľvek pochybnosti o tom, že by sa výnimočné výsledky minulého roka nemohli prekonať. Zároveň poukazuje aj na strednodobú udržateľnosť súčasného technologického rozmachu v strednej Európe," uviedol Ivan Lužica, partner spoločnosti Deloitte. Prvé miesto v rebríčku Technology Fast 50 za rok 2017 obsadila česká internetová spoločnosť Kiwi.com zaoberajúca sa rezerváciou leteniek. Vlani jej patrilo piate miesto v kategórii Vychádzajúce hviezdy pod názvom Skypicker.com. Po mimoriadne úspešnom roku 2016 sa štvorročná miera rastu tejto spoločnosti zvýšila z 1534 % na 7165 %, čo naznačuje, že jej cieľ stať sa svetovým lídrom v oblasti internetového cestovania v roku 2021 je celkom reálny.

 

Len o krôčik za ňou (s tempom rastu vo výške 7048 %) je minuloročný víťaz kategórie Vychádzajúce hviezdy, litovská spoločnosť Deeper, ktorá sa zaoberá inteligentnými športovými technológiami. Jej tempo rastu sa takmer zdvojnásobilo z minuloročných 3631 %. Najviac v rebríčku však postúpila spoločnosť Prusa Research z Českej republiky, ktorá sa umiestnila na treťom mieste (minuloročné tempo rastu 688 % sa zvýšilo na 6910 %), čím doplnila trojicu spoločností s tempom rastu okolo 7000 %.

 

Najvyššie umiestnenie zo Slovenska dosiahla spoločnosť Inloop, s. r. o., ktorá obsadila 6. miesto v rebríčku Fast 50. Spoločnosť dosiahla za vykazované obdobie rast o 2211 %. Druhá slovenská priečka patrí spoločnosti Riešenia, spol. s r. o., ktorá dosiahla rast na úrovni 365 %. V stredoeurópskom rebríčku obsadila 41. miesto.

 

V špeciálnej kategórii Veľká päťka (Big Five) sa aj tento rok objavila slovenská stálica – softvérová spoločnosť Eset, ktorá obsadila štvrtú priečku. Hneď za ňou sa umiestnila firma Aliter Technologies, ktorá sa vlani umiestnila v hlavnom rebríčku Technology Fast 50 aj v kategórii Veľká päťka. Zo Slovenska sa tento rok do súťaže prihlásilo 20 spoločností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies