INKAS Mercedes-Benz G63 AMG: Pancierové monštrum za milión eur

NETKY.SK • 27 Február 2019, 16:15 • 2 min
INKAS Mercedes-Benz G63 AMG: Pancierové monštrum za milión eur

TORONTO – Známa nemecká automobilka okrem iného vyrába aj SUV triedy G, ktoré sú obľúbené aj v našich končinách. Avšak Mercedes-Benz G63 AMG upravený kanadskou spoločnosťou INKAS je mohutné nepriestrelné monštrum, aké ste ešte nevideli. Rovnako ohromujúca je aj jeho cena, ktorá sa vyšplhala až na jeden milión eur.

slovakia

left justify in out

Verzia od spoločnosti INKAS je predĺžená až o 1,09 metra oproti bežnému "Géčku" a poháňa ho 5.5 litrový benzínový motor V8 s výkonom 563 konských síl. Vozidlo je vybavené pohonom všetkých kolies a objem palivovej nádrže je 96 litrov.

 

img

 

Obrené vozidlá vyrábané spoločnosťou INKAS sú vybavené rôznymi bezpečnostnými prvkami. Od pneumatík, ktoré odolávajú deflácii pri prerazení, cez zosilnené pruženie, vystužené závesy dverí, viacvrstvové nepriestrelné sklá až po bezpečnostný systém vozidla, ktorý je prístupný z prednej kabíny a priestor pre cestujúcich, ktorý je chránený obvodovým monitorovacím systémom s infračervenými a termálnymi kamerami, ktoré dokážu zaznamenávať pohyby a udalosti mimo vozidla a nahrať ich do bezpečného servera na cloude. K dispozícii je tiež protipožiarny systém, systém núdzových svetiel, špeciálny brzdový systém či dokonca siréna a intercom.

 

Podľa webovej stránky INKAS vozidlo spĺňa triedu pancierovania CEN 1063 BR7, čo znamená, že vozidlo 2018 Mercedes Benz G63 AMG odolá streľbe z pušky s kalibrom 7,62 mm a výbuchom až dvoch ručných granátov DM51. Bodaj by nie, keď je na vozidle takmer tona balistického materiálu. Takéto parametre robia z tejto SUV limuzíny vojenský tank.

 

 

 

Čo sa týka komfortu, Mercedes G63 AMG je preplnený luxusom. Nájdete v ňom televízor so 4K rozlíšením a integrovaným systémom Apple TV s hlasovým ovládaním a špičkovým priestorovým zvukom. K dispozícii je motorizovaný bar so vstavanou chladničkou vyrobenou z viacerých dýh vrátane autentického tureckého orecha a dve gigantické sedadlá čalúnené Alcantarou a kožou. Na strope nájdete svetlo, ktoré replikuje skutočné denné svetlo na zníženie stresu a lepšej relaxácii.

 

Vedľa zadných sedadiel je zabudované riadiace centrum, ktoré dokáže ovládať všetky médiá vozidla, osvetlenie, komfort a bezpečnostné funkcie prostredníctvom hlasu alebo dotykom prstov. Samozrejmosťou je úplné sklápanie a masažne funkcie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies