Iniesta si v Japonsku rozprávkovo zarobí, upísal sa na tri roky

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 11:13 • 2 min
Iniesta si v Japonsku rozprávkovo zarobí, upísal sa na tri roky

KÓBE - Španielsky futbalista Andrés Iniesta bude po ukončení dlhoročného pôsobenia v FC Barcelona hrávať za japonský klub Vissel Kóbe.

slovakia

left justify in out

Účastník tamojšej J-League vo štvrtok oficiálne potvrdil príchod skúseného 34-ročného stredopoliara. "Je mi potešením, že môžem oznámiť, že Andrés Iniesta sa po svojej skvelej kariére v Barcelone pripojil k tímu Vissel Kóbe," povedal majiteľ klubu Hiroši Mikitani.

 

Tento japonský miliardár je tiež generálny riaditeľ spoločnosti, ktorá je hlavným sponzorom barcelonského klubu. Iniesta nechýba v nominácii španielskej reprezentácie na blížiace sa majstrovstvá sveta v Rusku (14. júna - 15. júla). Po turnaji pravdepodobne uzavrie kapitolu v národnom tíme.
 

"Pre mňa je toto špeciálny deň. Je to pre mňa významná výzva. Moja rodina má tiež veľkú radosť, že sme prišli do Japonska. Mal som viacero ponúk. Aj iné kluby prejavili záujem. Ale rozhodol som sa podpísať s Vissel Kobe, lebo ma jeho projekt presvedčil," citovala agentúra AP Iniestu.

 

Podľa zdroja podmienky zmluvy zainteresovaní nezverejnili, ale japonské médiá hovoria o trojročnom kontrakte pri ročnom plate 30 miliónov USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies