Iniesta pri spomienke na zásah proti Chelsea: Vždy ma premôžu emócie

NETKY.SK • 17 Február 2018, 10:42 • 2 min
Iniesta pri spomienke na zásah proti Chelsea: Vždy ma premôžu emócie

BARCELONA - Kapitán futbalistov španielskeho klubu FC Barcelona Andrés Iniesta sa v minulosti predstavil na londýnskom štadióne Stamford Bridge v piatich dueloch Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

 Až trikrát musel preglgnúť trpké prehry s domácou Chelsea. Oveľa radšej však spomína na osemfinálové víťazstvo 2:1 zo sezóny 2005/2006 a najmä odvetu semifinále ročníka 2008/2009.

Líder "blaugranas" vtedy v 93. min presnou strelou spoza šestnástky v poslednej akcii zápasu prekonal českého brankára Petra Čecha a gólom na konečných 1:1 poslal svoj tím do rímskeho finále, v ktorom Barcelona prekonala Manchester United (2:0). Dodnes je to spolu s víťazným gólom vo finále MS 2010 jeden z dvoch najpamätnejších okamihov kariéry 33-ročného Iniestu, ktorý s futbalom začínal v Albacete.

"Vždy, keď mám príležitosť zhliadnuť tento moment, premôžu ma emócie, keď si pomyslím, čo znamenal pre väčšinu našich fanúšikov. Bol to jeden z najneuveriteľnejších dní, aké sme kedy zažili," povedal Iniesta pre katalánsky denník Mundo Deportivo.

V utorok sa na ihrisku "The Blues" predstaví znova v prvom osemfinálovom stretnutí tohtosezónnej edície LM. "Bude to výnimočný a veľmi ťažký zápas vyraďovacej fázy. Chelsea je naozaj solídny tím v každom smere. Mužstvá, ktoré vedie Antonio Conte, je veľmi ťažké zdolať. Zažil som to na klubovej aj reprezentačnej úrovni. Veľmi dobre vedia, čo majú na trávniku robiť. Budeme musieť odohrať veľké zápasy, aby sme sa kvalifikovali do štvrťfinále," poznamenal Andrés Iniesta
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona