Iniciátori výzvy My sme les sa chcú stretnúť s premiérom Ficom

NETKY.SK • 12 December 2017, 09:00 • 2 min
Iniciátori výzvy My sme les sa chcú stretnúť s premiérom Ficom

BRATISLAVA - Iniciátori výzvy My sme les sa chcú stretnúť s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). V pondelok (11.12.) mu preto na Úrad vlády SR doručili list na recyklovanom papieri.

slovakia

left justify in out

Chcú poznať jeho názor na riešenie situácie v slovenských lesoch, ako aj nezhôd k ochrane prírody medzi ochranármi a lesníkmi. "Na Slovensku rýchlym tempom miznú posledné zvyšky najcennejších pralesov, ako aj lokality vzácneho a ohrozeného hlucháňa hôrneho. Národné parky nespĺňajú medzinárodné kritériá, ku ktorým sa SR zaviazala, neplnia funkciu ochrany prírody, ktorá je zmyslom ich existencie, a rozsiahla devastácia ničí aj ich potenciál pre rozvoj regiónov trvalo udržateľným spôsobom vďaka turizmu, poľnohospodárstvu a potravinárstvu," píšu zástupcovia iniciatívy Ficovi. List zverejnili na svojom webe.

 

Premiérovi pripomínajú, že konkrétne požiadavky iniciatívy podporili okrem verejnosti aj mnohé známe osobnosti, renomovaní vedci aj niektorí predstavitelia vlády. "Na druhej strane Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR prostredníctvom Národného memoranda o lese požaduje pokračovať v doterajšom spôsobe hospodárenia, čím dáva jasne najavo, že nereflektuje požiadavky spoločnosti na akútne zmeny," konštatuje sa v liste.

 

Iniciatíva My sme les, ktorá reaguje na situáciu v lesoch a národných parkoch, a žiada ich lepšiu ochranu, sa stala najúspešnejšou online environmentálnou podpisovou akciou na Slovensku. Doteraz ju podporilo vyše 62.000 ľudí. Výzva má politikom ukázať, že téma slovenských lesov sa týka celej verejnosti. Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) sa vyjadril, že vníma situáciu v lesoch podobne ako organizátori výzvy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona