Iniciatíva vyzýva primátora Rašiho na okamžité odstúpenie

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 18:05 • 2 min
Iniciatíva vyzýva primátora Rašiho na okamžité odstúpenie

KOŠICE – Na okamžité odstúpenie z funkcie vyzýva košického primátora Richarda Rašiho aktivista Henrich Burdiga z iniciatívy Nezaplatím EEI ani cent - občianska neposlušnosť. Uvádza to v dnešnom vyjadrení, ktoré agentúre SITA poslal sám Burdiga.

slovakia

left justify in out

Primátor Raši dnes zverejnil svoje stanovisko k regulovanému platenému parkovaniu v rezidentských zónach v Košiciach, ktoré uskutočňuje spoločnosť EEI od 1. júla. V stanovisku tvrdí, že už sa ukazujú prvé pozitívne výsledky.


Zavedenie plateného parkovania v desiatich zónach širšieho centra mesta od 1. júla vyvolalo medzi obyvateľmi Košíc búrku nevôle. Od 13. júna vyústila do verejných protestov a petície za zrušenie VZN o regulovanom parkovaní v Košiciach. „Keďže ste namiesto konkrétnych riešení vôbec nereagovali, dlhodobo ignorovali názor nespokojných Košičanov a až dnes ste vydali stanovisko, ktoré je pri všetkej úcte, úplne mimo reality a vo všetkých smeroch nasvedčuje tomu, že nehájite záujmy občanov tohto mesta, neostáva nám nič iné, len vás pán primátor Raši vyzvať, aby ste s okamžitou platnosťou odstúpili z funkcie primátora mesta. Sklamali ste občanov mesta Košice, a preto ODSTÚPTE! Túto našu občiansku výzvu vám doručíme osobne do miesta vášho trvalého pobytu, Abovská 27 zajtra 14. 7. o 18:00. Ak by sme Vás osobne nezastihli, bude doručená aj do podateľne magistrátu,“ uvádza sa vo vyjadrení iniciatívy Nezaplatím EEI ani cent.


Podľa iniciatívy je zrejmé, že napriek denne občiansky, ale už i úradne preukazovanej neodbornosti a nekompetentnosti súkromnej firmy EEI, primátor Raši vo svojom stanovisku nekriticky obhajuje nefunkčnú koncepciu statickej dopravy z dielne tejto firmy a naďalej trvá na zotrvaní v zmluvnom vzťahu s firmou EEI.


Iniciatíva uvádza, že napriek nespokojnosti Košičanov Raši dokonca verejne vo svojom stanovisku tvrdí, že: „Nový systém regulovaného parkovania sme spustili od 1. júla tohto roka v Košiciach preto, aby mohli Košičania s trvalým pobytom v rezidentských lokalitách – rezidenti, zaparkovať pohodlne tam, kde bývajú. Vytvorenie desiatich nových rezidentských zón prináša po prvých dňoch prvé pozitívne výsledky. Rezidenti dokážu zaparkovať na miestach, kde to doteraz nebolo možné."


„Vážený pán primátor, dovoľujeme si nesúhlasiť. Vaše tvrdenie je prinajmenšom zavádzajúce, pretože sa parkovacie podmienky zlepšili len v úzkej časti exponovaných miest a navyše absolútne nezohľadňuje realitu, pretože autá sa len tak nevyparili. Presunuli sa na okraj platených zón, ktoré od 1. 7. prevádzkuje firma EEI. A presne na okraj týchto platených zón sa presunul aj obrovský problém s parkovaním, čo my, aktivisti, tvrdíme už od samého začiatku,“ uvádza Burdiga.


Podľa iniciatívy koncepcia parkovania s firmou EEI však priniesla i ďalší problém. Tým problémom je fakt, že rezidenti, ktorí si museli zakúpiť drahú rezidentskú kartu za 35 eur a viac, ktorá im zaparkovanie pred vlastným bytom nijako negarantuje, získali i ďalšiu finančnú záťaž v podobe parkovacích poplatkov podľa stanovených hodinových sadzieb na parkoviskách vo všetkých ostatných zónach mimo svojho trvalého pobytu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies