Iniciatíva "Islam v Česku nechceme" sa bude snažiť o legislatívne zmeny

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 09:11 • 2 min
Iniciatíva "Islam v Česku nechceme" sa bude snažiť o legislatívne zmeny

PRAHA - Iniciatíva "Islam v Česku nechceme" by sa podľa slov lídra subjektu Martina Konvičku mohla zmeniť na politickú stranu alebo sa pokúsiť dlhodobo ovplyvniť politické dianie inou cestou.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z Konvičkových vyjadrení na ideovej konferencii iniciatívy, o ktorých informovali české elektronické médiá.

 

Iniciatíva, ktorú český rezort vnútra označuje v správach o extrémizme za ultrapravicovú, by rada presadila, aby cirkvi mali pri registrácii potvrdenie tajných služieb, že neohrozujú bezpečnosť krajiny. Zároveň by chcela dosiahnuť aj novelu zákona, ktorá by zakázala rituálne utrácanie zvierat. Vzhľadom na skutočnosť, že iniciatíva nemá zastúpenie medzi zákonodarcami, chcela by na realizáciu týchto cieľov využiť spoluprácu s hnutím Úsvit.

Podobnou cestou sa bude usilovať aj o zmeny v trestnom zákonníku, a to v oblasti trestov za účasť v bojoch na strane islamistov.

 

Ministerstvo vnútra ČR vníma iniciatívu ako subjekt, ktorý síce zorganizoval niekoľko protiislamských demonštrácií, ale nedokázal ich využiť na oslovenie širšej verejnosti - potenciálnej členskej základne budúcej strany. Aj preto rezort očakáva, že záujem o iniciatívu bude mať čoskoro klesajúcu tendenciu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies