Informačné merače rýchlosti budú môcť zobrazovať aj evidenčné čísla vozidiel

NETKY.SK • 12 Október 2016, 14:08 • 2 min
Informačné merače rýchlosti budú môcť zobrazovať aj evidenčné čísla vozidiel

TRENČÍN – Elektronické informačné merače rýchlosti, ktoré v mestách a obciach opticky upozorňujú vodičov na prekročenie rýchlosti, zdokonalila novodubnická spoločnosť ZTS Elektronika o systém zobrazenia evidenčného čísla vozidla. Novinku predstavila spoločnosť na medzinárodnom veľtrhu Elo Sys v Trenčíne (11. – 12. 10.).

slovakia

left justify in out

Podľa Mariána Mika zo spoločnosti ZTS Elektronika momentálne tabule upokojujú dopravu v niektorých úsekoch ciest v mestách a obciach. Vodiči si však už na ne zvykli a prestali upozornenia o prekročení rýchlosti rešpektovať. „Našou pridanou hodnotou zariadenia je, že to nielen upozorňuje na rýchlosť, ale rozpozná a zobrazí evidenčné číslo vozidla, čo má veľmi pozitívny psychologický efekt na vodičov,“ priblížil Miko.

 

Ako dodal, zariadenie pilotne skúšajú v Novej Dubnici, informácie o rýchlosti vozidiel prechádzajú do portálu Pokojné mesto, kde je vidieť štatistiky prejazdu vozidiel pozorovaným úsekom.

 

„Majitelia informačných panelov (obce a mestá) tak majú štatistiky prejazdov vozidiel, ktoré poskytnú údaje nielen o počte a rýchlosti vozidiel, ale aj o tom, z ktorých okresov a štátov prechádzajú vozidlá ich mestom,“ doplnil Miko.

 

Certifikovanou novinkou spoločnosti ZTS Elektronika sú podľa neho aj úsekový merač rýchlosti a zariadenie na zber údajov do portálu. Sú rovnako umiestnené v Novej Dubnici a podľa Mika už funguje spätná väzba a v úsekoch, kde sú nové merače umiestnené, nastal 30- až 40-percentný pokles rýchlosti motorových vozidiel.

 

„Našou víziou je, aby takéto zariadenia dokázal používať aj Policajný zbor Slovenskej republiky. Išlo by však už o špeciálne softvéry pre políciu, keďže značka spolu s fotografiou šoféra sú osobné údaje. Do týchto systémov sa dajú importovať napríklad databázy kradnutých vozidiel a následne vyhodnocovať miesta pohybu týchto vozidiel,“ uzavrel Miko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona