Informáciu k letom Andreja Kisku nepresunú, bude však otvorená rozprava

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 12:48 • 2 min
Informáciu k letom Andreja Kisku nepresunú, bude však otvorená rozprava

BRATISLAVA - Podanie informácie o letoch prezidenta SR Andreja Kisku vládnou letkou a ďalších ústavných činiteľov sa na budúci týždeň presúvať nebude. Zmenu termínu dnes navrhol podpredseda SaS Ľubomír Galko s odôvodnením, že Kiska je až do piatka (31.3.) v zahraničí a bolo by správne, keby mal možnosť sa k téme prostredníctvom médií vyjadriť.

slovakia

left justify in out

Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) vysvetlil, že presun informácie nie je možný, lebo na budúci týždeň tu zase nebude minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Galkovi však prešiel druhý návrh, aby po tom, ako dnes Kaliňák informáciu podá, bola v pléne otvorená rozprava.

 

S iniciatívou, aby minister Kaliňák poslancom referoval o letoch ústavných činiteľov, prišiel na začiatku schôdze poslanec Martin Nemky (Smer-SD). "Podľa medializovaných informácií Aktualne.sk a denníka Pravda 'hlava štátu využíva štátnu letku na cesty, ktoré nie sú vždy len služobné'. Na základe týchto informácií žiadam preveriť predmetný stav a podať informáciu do NR SR, ako aj informáciu o ostatných ústavných činiteľoch," povedal Nemky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies