Informácie o Radičovej výhradách voči Galkovi sú len klebety

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 09:45 • 2 min
Informácie o Radičovej výhradách voči Galkovi sú len klebety

Informácie o Radičovej výhradách voči Galkovi sú len klebety

slovakia

left justify in out

Informácie o tom, že by dezignovaná premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) mala výhrady voči nominantovi SaS na post ministra obrany Ľubomírovi Galkovi, sú iba klebety. Vyhlásil to dnes líder SaS Richard Sulík, ktorý neočakáva, že by malo dôjsť k zmene nominácie.
      "Neviem o tom, že by sa mala meniť naša nominácia," povedal pred podpisom Koaličnej zmluvy Sulík. "Šumy sú z viacerých strán, ale súhlasím s tým, čo povedal Richard Sulík, že nevidím žiadny dôvod na zmenu a ani na to, aby sa o tom diskutovalo," doplnil Galko, ktorý označil medializované informácie o Radičovej nespokojnosti za vykonštruované. "A myslím si, že sa naučíme na takéto klebety nereagovať," uzavrel Sulík.
      Líder Mosta-Híd Béla Bugár však potvrdil, že nespokojnosť s Galkom existuje. "Viem o tejto výhrade, ale ja to riešiť nemôžem. Rieši to dezignovaná premiérka s predsedom strany, ku ktorému patrí dotyčný nominant," uviedol Bugár. Opodstatnenosť výhrady neskúma, keďže nejde o nominanta Mosta-Híd.
      Informácie o Radičovej nespokojnosti s Galkom zverejnil internetový portál Aktuálne.sk s tým, že nie je zatiaľ známe, ako sa bude tento rodiaci konflikt riešiť. Podľa portálu sa zvažuje tak Galkovo stiahnutie z ministerskej "kandidátky", ako aj iné bližšie nešpecifikované riešenie. Definitívny verdikt by malo priniesť rokovanie medzi Radičovou a lídrom Slobody a Solidarity Richardom Sulíkom.
      Galkove malé skúsenosti sa podľa Aktuálne.sk prepierali na verejnosti aj v médiách už v uplynulých dňoch. S rezortom obrany má totiž údajne spoločných len niekoľko IT biznisov a to, že predtým pôsobil ako šéf obchodného reťazca.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies