Informácie o mučení väzňa z Guantánama SIS považujú za vymyslené

NETKY.SK • 14 August 2015, 16:50 • 2 min
Informácie o mučení väzňa z Guantánama SIS považujú za vymyslené

BRATISLAVA - Slovenská informačná služba (SIS) nemá informácie o mučení žiadneho väzňa z Guantánama na Slovensku a takéto informácie považuje za vymyslené a účelovo šírené, informoval agentúru SITA hovorca SIS Branislav Zvara.

slovakia

left justify in out

Dodal, že k zákroku policajných zložiek proti bývalému väzňovi z Guantánama sa už v minulých dňoch pre niektoré médiá vyjadril prezident Policajného zboru Tibor Gašpar, ktorý zrozumiteľne vysvetlil jeho priebeh i dôvody a spravodajská služba ho nemá dôvod akokoľvek komentovať. SIS očakáva, že sa v najbližších dňoch celá situácia vysvetlí.


Podľa SIS je v čase internetu bez hraníc prakticky nemožné zabrániť šíreniu nepravdivých informácií, odmieta preto mediálne nepravdivé konštrukcie o plnení svojich úloh v súvislosti s medializovaným videozáznamom policajného zákroku proti bývalému väzňovi z Guantánama a jeho zverejnením na internete. ,,Kompetenciu obmedzovať umiestňovanie videozáznamov alebo iných informácií na internete naša spravodajská služba nemá a v takomto prípade by išlo o nezákonnú cenzúru, ktorá je neprípustná," uviedol Zvara.


Video so zákrokom slovenskej polície podľa týždenníka Plus 7 dní zverejnila v uplynulých dňoch arabská televízia al-Džazíra. Autor nahrávky televíziu informoval, že polícia zadržaného muža mučila v azylovom dome na Slovensku. Policajný zásah nahrával muž z vyššieho poschodia napriek tomu, že jeden policajt si ho všimol a upozorňoval ho, aby s tým prestal.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies