Inflácia v Rusku by tento rok mohla byť nižšia než 11 %

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 12:15 • 2 min
Inflácia v Rusku by tento rok mohla byť nižšia než 11 %

MOSKVA - Miera inflácie v Rusku by tento rok mohla byť nižšia, než sa očakáva v oficiálnej prognóze. Tá predpokladá, že inflácia dosiahne 11 %. Uviedol to tento týždeň štátny tajomník ruského ministerstva financií Maxim Oreškin. Informovala o tom ruská agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Rast spotrebiteľských cien v Rusku sa v posledných týždňoch spomalil potom, ako sa geopolitické napätie čiastočne zmiernilo, ceny ropy vo svete vzrástli a kurz rubľa sa posilnil. "Situácia sa vyvíja v súlade s očakávaniami ministerstva financií. Dlhodobo počítame s tohtoročnou infláciou na úrovni 11 %, no nie je vylúčené, že konečný údaj môže byť bližšie k úrovni 10,5 %," povedal Oreškin.

 

Zároveň dodal, že ministerstvo odhaduje medziročnú infláciu v máji na úrovni 15,8 až 16 %. To by znamenalo ďalšie spomalenie rastu spotrebiteľských cien, keď v apríli rast dosiahol 16,4 %. Bolo to prvé spomalenie tempa rastu po deviatich mesiacoch. Tohtoročné maximum dosiahla inflácia v Rusku v marci, keď spotrebiteľské ceny vzrástli medziročne o 16,9 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies