Inflácia na Slovensku, meraná metodikou EÚ, v septembri stagnovala na 1,1 %

NETKY.SK • 15 Október 2010, 11:52 • 2 min
Inflácia na Slovensku, meraná metodikou EÚ, v septembri stagnovala na 1,1 %

Inflácia na Slovensku, meraná metodikou EÚ, v septembri stagnovala na 1,1 % - Svet Ceny tovarov a služieb na Slovensku vzrástli v septembri 2010 podľa metodiky Európskej únie (EÚ) o 1,1 %. Dynamika ich medziročného rastu tak stagnovala na augustovej úrovn

slovakia

left justify in out

Ceny tovarov a služieb na Slovensku vzrástli v septembri 2010 podľa metodiky Európskej únie (EÚ) o 1,1 %. Dynamika ich medziročného rastu tak stagnovala na augustovej úrovni.
      Podľa aktuálnych údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR pritom na vývoj vplývali najmä vyššie ceny alkoholu a tabaku (7,4 %) a v oblasti vzdelávania (4,4 %). Drahšie ako v septembri 2009 boli aj potraviny a nealko, v priemere o 3,9 %. Naopak, menej zaplatili spotrebitelia za nábytok (3 %) a bývanie (1,4 %).
      Medzimesačne sa však ceny na Slovensku nezmenili. Ročná miera inflácie v SR za posledných 12 mesiacov sa zrýchlila o 0,1 percentuálneho bodu (p.b.) na 0,4 %.
      Podľa údajov meraných národnou metodikou, ktoré zverejnili štatistici 12. októbra, zrýchlila inflácia tempo svojho medziročného augustového rastu 1 % na 1,1 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies