Infantka Cristina zaplatila 587-tisíc eur aby sa vyhla stíhaniu

NETKY.SK • 16 December 2014, 06:40 • 2 min
Infantka Cristina zaplatila 587-tisíc eur aby sa vyhla stíhaniu

PALMA DE MALLORCA - Sestra španielskeho kráľa Filipa VI., infantka Cristina, v pondelok prostredníctvom splnomocnenkyne prezentovala na súde v Palma dne Mallorca potvrdenie o prevode odškodného vo výške 587.000 eur.

slovakia

left justify in out

Práve túto sumu požadovala od infantky prokuratúra s ohľadom na fakt, že profitovala z finančných prostriedkov defraudovaných jej manželom, bývalým hádzanárskym internacionálom Iňaki Urdangarínom. Obhajoba dúfa, že po zložení sumy nebude infantka obžalovaná a vyšetrovanie jej osoby bude pozastavené.
      

Definitívne o tom rozhodne príslušný vyšetrujúci sudca José Castro. Španielska prokuratúra žiada pre švagra kráľa Filipa VI. nepodmienečný trest väzenia na viac ako 15 rokov. Urdangarín (46) mal podľa žaloby ako šéf verejnoprospešnej nadácie spreneveriť okolo šesť miliónov eur z prostriedkov daňových poplatníkov.
      

Škandál, ktorý výrazne poškodil imidž španielskej kráľovskej rodiny, tak zrejme čoskoro skončí pred súdom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies