Infantinovi vymeria plat trojčlenná komisia

NETKY.SK • 25 August 2016, 12:42 • 2 min
Infantinovi vymeria plat trojčlenná komisia

ZÜRICH - Gianni Infantino je už pol roka prezidentom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ale stále nevie, aký plat bude za svoju prácu dostávať.

slovakia

left justify in out

Rozhodne o tom kompenzačná komisia, ktorá sa zíde budúci týždeň a navrhne výšku mzdy pre šéfa organizácie aj ďalších vysokých funkcionárov. Bývalého generálneho sekretára Európskej futbalovej únie zvolili za nástupcu Seppa Blattera na čele FIFA 26. februára. Vplyvnú inštitúciu riadi bez zmluvy o plate. Ponuku ročného príjmu vo výške 2 miliónov amerických dolárov bez bonusov označil za urážku. Jeho predchodca Blatter poberal vlani základný plat 3 milióny USD a k nemu dostal ďalšie desiatky miliónov za majstrovstvá sveta a odmenu za dlhoročné služby.

 

Polemika o honorovaní riadiacich pracovníkov korupciou poznačenej organizácie údajne viedla k odchodu šéfa audítorskej komisie FIFA Domenica Scalu. Talian demonštratívne zložil funkciu v máji tohto roku. Kompenzačnú komisiu bude viesť jeho nástupca, Slovinec Tomaž Vesel. Zíde sa v stredu 31. augusta za účasti šéfa finančnej komisie Issu Hayatoua a nového tretieho člena, ktorým by mal byť nemecký právnik Peter Braun z frankfurtskej kancelárie medzinárodnej spoločnosti Dentons. Trojica vymeria tiež plat pre generálnu sekretárku FIFA Fatmu Samourovú. Pre túto pozíciu navrhoval Scala vyššie finančné ohodnotenie ako pre prezidenta. Výšku príjmov sa dozvedia aj členovia rady FIFA, ktorí majú v súčasnosti nárok na ročný základ 300-tisíc USD.

 

Blatterov plat bol dlho držaný v tajnosti, zverejnili ho až po jeho odchode z úradu. Infantino v tomto smere sľuboval transparentnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies