Infantino zverejní výšku svojho platu, údaj musí ešte zistiť

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 18:32 • 2 min
Infantino zverejní výšku svojho platu, údaj musí ešte zistiť

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino má v úmysle oznámiť výšku svojho platu vtedy, keď touto informáciou bude disponovať.

slovakia

left justify in out

"Moja mzda bude nižšia, než v prípade predchádzajúceho prezidenta a generálneho tajomníka," povedal 46-ročný šéf svetového futbalu švajčiarskemu denníku Neue Zürcher Zeitung po tom, čo sa objavili informácie, že Infantino odmietol ponuku na 2 milióny švajčiarskych frankov ročne (1,8 milióna eur).

V roku 2015 vyplatila FIFA svojmu vtedajšiemu prezidentovi Seppovi Blatterovi základnú mzdu 2,96 milióna švajčiarskych frankov (2,67 milióna eur), vtedajší generálny sekretár Jérome Valcke za výkon svojej funkcie dostal 1,51 milióna švajčiarskych frankov (1,36 milióna eur). Obaja funkcionári mali v súvislosti s prácou pre FIFA aj ďalšie príjmy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies