Infantino zástancom spoločných kandidatúr na MS

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 14:29 • 2 min
Infantino zástancom spoločných kandidatúr na MS

ASUNCIÓN - Nový prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino nepriamo povzbudil Argentínu a Uruguaj intenzívnejšie uvažovať o spoločnej kandidatúre na usporiadanie MS 2030.

slovakia

left justify in out

"Dôležitou témou je, či šampionát treba prideliť jednej krajine, alebo ich prichádza do úvahy viac. FIFA mala značne odmietavý postoj k spoločným ašpirantúram, osobne ich však podporujem," povedal 46-ročný nástupca Seppa Blattera Infantino počas svojej návštevy v centrále kontinentálnej organizácie CONMEBOL v paraguajskom Asuncióne, citoval ho napríklad argentínsky web Los Andes. Jediné doterajšie MS vo dvoch krajinách sa konali v roku 2002 v Japonsku a Kórejskej republike. V spomenutom roku 2030 oslávi šampionát storočnicu, pričom ten prvý odohrali práve v Uruguaji a domáci získali titul (vo finále zdolali Argentínčanov 4:2). Podarilo sa to aj Argentíne, keď privítala MS 1978.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies