Infantino vyzdvihol filozofiu Leicestru City: Peniaze nie sú zárukou úspechu

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 19:09 • 2 min
Infantino vyzdvihol filozofiu Leicestru City: Peniaze nie sú zárukou úspechu

BANGKOK - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino vo štvrtok navštívil spoločnosť majiteľov anglického Leicestru City v Thajsku. Úspešná sezóna "líšok" je podľa neho dôkazom, že sa stále oplatí veriť na rozprávky.

slovakia

left justify in out

Do Thajska prišiel Infantino v súvislosti s oslavami storočnice tamojšej futbalovej federácie. S jej zástupcami sa stretol práve v hoteli patriacom firme King Power, ktorá sa pod vedením majiteľa Leicestru Vichaia Srivaddhanaprabhu veľmi úspešne zaoberá predajom neprecleného tovaru.


Pred začiatkom tohto ročníka najvyššej anglickej súťaže patrili "líšky" s kurzom na celkový triumf 5000:1 k najväčším outsiderom. Historické prvenstvo v Premier League si však môžu zaistiť už v nedeľnom šlágri na pôde Manchestru United.


"Peniaze nie sú za každú cenu zárukou úspechu. Tohtosezónna rozprávka Leicestru jednoznačne potvrdzuje veľkú nepredvídateľnosť futbalu. Financie sú nepochybne veľmi dôležité, ale zďaleka nie sú jediným prostriedkom potrebným na budovanie tímu," povedal šéf FIFA. Infantina podľa vlastných slov výrazne obohatilo stretnutie s novou hlavou Thajskej futbalovej federácie (FAT) Somyotom Poompanmoungom. Ten totiž patrí medzi novú vlnu úradníkov dosadených po prepuknutí rozsiahleho korupčného škandálu vo vedení svetového futbalu. "Som presvedčený, že Somyot povedie futbal v Thajsku v ústrety novej ére," podotkol Infantino.


Vyjadril sa tiež k pokračujúcemu zastaveniu činnosti Indonézskej futbalovej asociácie (PSSI), odporučil jej čo najrýchlejšie zreformovať svoje stanovy. Keď to v dohľadnej dobe neurobí, čaká na ňu zo strany FIFA ešte dlhší dištanc, do ktorého pôvodne vyústili aj nežiaduce intervencie miestnej vlády. Infantino sa preto tento týždeň vo švajčiarskom Zürichu stretol aj s predsedom reformného výboru Agumom Gumelarom a na predstavenie svojich návrhov mu dal čas do májového kongresu FIFA. Ak dovtedy výkonný výbor zastrešujúcej organizácie zastavenie činnosti PSSI nezruší, suspendácia pretrvá až do kongresu v roku 2017.


"Toto je pre Indonéziu posledná šanca, ako sa ešte tento rok pohnúť dopredu. Vedia, čo majú robiť. Dištanc však pre nás nikdy nie je najlepším riešením, pretože je aj naším zlyhaním. Znamená, že sme ostatných nedokázali presvedčiť, aby spravili správnu vec," uzavrel 46-ročný líder Medzinárodnej futbalovej federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona