Infantino už aj s podporou Francúzov

NETKY.SK • 29 Január 2016, 14:57 • 2 min
Infantino už aj s podporou Francúzov

PARÍŽ - Prezidentský kandidát v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) Gianni Infantino v piatok opäť zabodoval.

slovakia

left justify in out

Po výpadku Michela Platiniho sa na jeho stranu v predčasných voľbách 26. februára vo švajčiarskom Zürichu pridá aj Francúzska futbalová federácia (FFF). Jedenásť z tucta členov výkonného výboru FFF odsúhlasilo súčasného generálneho sekretára Európskej futbalovej únie (UEFA), uviedol v piatok šéf federácie Noel Le Graet: "Má všetky kvality potrebné na úspešný mandát - skúsenosti, talent, pracovnú morálku aj zásady."


Infantino sa môže spoľahnúť na väčšinu z 53 európskych hlasujúcich vrátane Nemecka či Švajčiarska. Zatiaľ však nemá zabezpečenú priazeň anglickej Futbalovej asociácie (FA), s jej predstaviteľmi má naplánovaný pondelkový míting na londýnskom štadióne Wembley. Navyše, 45-ročný švajčiarsky právnik tento týždeň získal podporu celej Juhoamerickej futbalovej konfederácie (10 hlasov), Futbalovej únie Strednej Ameriky (7 hlasov) a Trinidadu a Tobaga.
Pokiaľ sa predvolebné sľuby naplnia, už teraz sa Infantino môže tešiť na viac než 70 z celkového počtu 209 hlasov. V prvom kole sú na víťazstvo potrebné dve tretiny lístkov, v prípadnom druhom postačí jednoduchá väčšina. Postup 54 afrických národov bude známejší po zasadnutí výkonného výboru tamojšej kontinentálnej konfederácie (CAF) 5. februára v Rwande. CAF sa tento mesiac dohodla na spolupráci s Ázijskou futbalovou konfederáciou (AFC), ktorej prezident šejk Salman Bin Ibrahim Al Chalífa je tiež uchádzačom o pozíciu na čele FIFA. Ostatnými kandidátmi sú jordánsky princ Ali bin Al-Husejn, Francúz Jérome Champagne a Tokyo Sexwale z Juhoafrickej republiky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies