Infantino usilovne zbiera hlasy, v kampani načúva Platinimu

NETKY.SK • 2 Február 2016, 11:03 • 2 min
Infantino usilovne zbiera hlasy, v kampani načúva Platinimu

LONDÝN - Z Gianniho Infantina sa stáva najusilovnejší zberač hlasov pred voľbami prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), tajomstvo úspechu jeho kampane sa môže skrývať v Michelovi Platinim.

slovakia

left justify in out

Francúz, ktorý mu až do svojej suspendácie a následného trestu od etickej komisie FIFA robil nadriadeného z pozície prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA), teraz "svojmu" generálnemu sekretárovi radí, ako postupovať.


Platini bol pôvodne favoritom na následníctvo po Seppovi Blatterovi, a to nie len pre "starý kontinent". lnfantino vstúpil do volebného boja v hodine dvanástej ako kandidát UEFA po prevalení škandálu so zmluvne nepodložených dvoch miliónoch švajčiarskych frankov od UEFA pre Platiniho.

 

Kauza medzitým dospela až do bodu, v ktorom má prezident UEFA zakázanú účasť na futbalovom dianí na osem rokov, čo napriek snahe o zvrátenie výsledku odvolaním znamená tiež koniec jeho ambícií nahradiť Blattera na čele FIFA.


"Je vylúčený zo všetkých záležitostí spojených s futbalom, ale to neznamená, že má zakázané rozprávať sa s ľuďmi. Debatujem s ním. Zhovárame sa o veľa veciach," priznal 45-ročný Švajčiar. Ten nemieni Platiniho vopred ostrakizovať: "Procedúra sa ešte neskončila. Musíme si počkať na záverečné výsledky."


Infantina však viac zaujíma rezultát mimoriadnych volieb, na ktorých si už 26. februára delegáti 209 členských krajín FIFA vyberú nového lídra. Vyhliadky na úspech posilnila jeho nedáva cesta za Atlantik, kde sa mu podarilo získať na svoju stranu desať krajín Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) aj sedmičku Futbalovej únie Strednej Ameriky (UNCAF) a Trinidad a Tobago.

 

Súpermi švajčiarskeho právnika talianskeho pôvodu sú bahrajnský šejk Salman Bin Ibrahim Al Chalífa, jordánsky princ Ali bin Al-Husejn, Francúz Jérome Champagne a Tokyo Sexwale z Juhoafrickej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies