Infantino podporil Platiniho: Rozumiem jeho rozhodnutiu nekandidovať

NETKY.SK • 8 Január 2016, 14:34 • 2 min
Infantino podporil Platiniho: Rozumiem jeho rozhodnutiu nekandidovať

ZÜRICH - Generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA) Gianni Infantino podporil rozhodnutie svojho suspendovaného šéfa Michela Platiniho nekandidovať na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Prezidentské voľby FIFA sa uskutočnia 26. februára v Zürichu.

slovakia

left justify in out

Platini oznámil svoj úmysel vo štvrtok. "Oficiálne sa vzdávam kandidatúry na post prezidenta FIFA. Cítim, že by som bol oproti ostatným kandidátom v značnej nevýhode, pretože by som aj vzhľadom na udalosti uplynulých mesiacov mal menej času na predvolebnú kampaň. Zbohom FIFA, zbohom prezidentská kandidatúra," povedal 60-ročný francúzsky funkcionár.

 

Infantino, ktorý je sám jedným z kandidátov na pozíciu šéfa FIFA, Platiniho podporil. "Rešpektujem a rozumiem rozhodnutiu Michela Platiniho. Má teraz iné problémy, čakajú ho zdĺhavé súdne procedúry. V prvom rade sa musí sústrediť na očistenie svojho mena a v tom má moju plnú podporu," uviedol Infantino.

 

Jeho súpermi v boji o prezidentské kreslo FIFA budú šéf Ázijskej futbalovej konfederácie šejk Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa, juhoafrický politik Tokyo Sexwale, jordánsky princ Ali Bin Al-Hussein a bývalý asistent generálneho sekretára FIFA Jerome Champagne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies