Infantino označil kritiku FIFA za alternatívne fakty

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 17:14 • 2 min
Infantino označil kritiku FIFA za alternatívne fakty

MANAMA - Prezident Gianni Infantino obhajoval na kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Bahrajne reformy a zmeny v organizácii. Kritiku označil za falošné správy a alternatívne fakty.

slovakia

left justify in out

"Rýpanie do FIFA sa v niektorých krajinách stalo národným športom," vyhlásil Infantino. Najnovšia vlna kritiky dorazila po odchode vedúcich mužov etickej komisie Hansa-Joachima Eckerta z Nemecka a Švajčiara Cornela Borbelyho. Obaja počas svojho pôsobenia potrestali približne sedem desiatok funkcionárov vrátane bývalých prezidentov FIFA, resp. Európskej futbalovej únie (UEFA) Josepha Blattera a Michela Platiniho.

 

"Federácia nie je nemecko-švajčiarsky klub. Zastúpenie by mali dostať všetky regióny," tvrdí Infantino, ktorého tiež vyšetrovali, ale prípad sa skončil pre nedostatok dôkazov. Eckert aj Borbely chceli pokračovať vo svojej práci, ale po vypršaní mandátu ich nenominovali na ďalšie obdobie. Nových kandidátov Mariu Claudiu Rojasovú z Kolumbie a Gréka Vassiliosa Skourisa schválil Kongres počtom hlasov 188, resp. 194.

 

"Ide o búrku v pohári, nemyslím si, že by sa z toho mala robiť tragédia," pokračoval šéf FIFA, ktorý nahradil suspendovaného Blattera vo februári 2016. Podľa Infantina je organizácia transparentná a nevyhľadáva rady od niekdajších funkcionárov: "Nastolili nesprávny systém a zásadne zlyhali. Nová FIFA je demokracia, nie diktatúra."

 

Kongres okrem iného schválil, že voľba dejiska majstrovstiev sveta 2026, keď sa bude premiérovo hrať so 48 účastníkmi, sa uskutoční už na budúci rok. Pôvodne sa o hostiteľovi malo rozhodnúť v roku 2020. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona