Infantino nebude súdiť Rusko len na základe správy WADA

NETKY.SK • 16 September 2016, 15:49 • 2 min
Infantino nebude súdiť Rusko len na základe správy WADA

ŽENEVA - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino nechce súdiť Rusko len na základe vyšetrovania štátom podporovaného dopingu, ktorý sa týka aj futbalu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Infantino prezradil, že má veľmi dobré vzťahy s ruským ministrom športu Vitalijom Mutkom. Práve Mutka obvinili z osobnej účasti na zatajení dopingovej kauzy u minimálne jedného zahraničného hráča v ruskej najvyššej súťaži.

 

Správa vyšetrovateľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richarda McLarena vrhla pochybnosti na to, či je Rusko vhodnou krajinou na organizáciu športových podujatí. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) už dočasne odobral možnosť organizácie vrcholných podujatí v krajine. Rusko má pritom v roku 2018 hostiť majstrovstvá sveta vo futbale. "Nie je moja úloha hodnotiť túto správu. Ako prezident FIFA sa zaujímam len o futbalové záležitosti, ako je doping vo futbale. Ak sa niečo takéto vyskytne, riadiace orgány FIFA si s tým poradia," uviedol Infantino.

 

Rusko takmer s istotou nepríde o organizáciu MS 2018. "Mali by sme to vnímať ako šancu pre FIFA, ale aj pre Rusko, ako ukázať krajinu v pozitívnom svetle," vyjadril sa prezident FIFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies