Infantino je za zimné MS 2022, avšak nechápe Angličanov

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 14:53 • 2 min
Infantino je za zimné MS 2022, avšak nechápe Angličanov

LONDÝN - Generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino pridal svoj hlas k tým, čo volajú po presune termínu majstrovstiev sveta 2022 v Katare na zimné obdobie.

slovakia

left justify in out

Debaty o čase konania šampionátu sa vedú prakticky od momentu, keď arabskej krajine v Perzskom zálive v roku 2010 pridelili právo zorganizovať podujatie tohto rangu. V letných dňoch tam teploty stúpajú k neznesiteľným 50 stupňom Celzia. Katarčania síce prišli s revolučnou myšlienkou klimatizovaných štadiónov, čo by stálo 76 miliárd eur, ale prezidenti FIFA Sepp Blatter a UEFA Michel Platini navrhujú menej nákladné riešenie. Vyžadovalo by si však ústretovosť najmä zo strany európskych ligových súťaží, ktoré by museli prerušiť sezónu.

Infantino tvrdí, že vždy treba brať na zreteľ klimatické a iné špecifiká hostiteľskej krajiny. "Majstrovstvá sveta by sa vždy mali hrať v optimálnom čase. Všetci si ešte dobre pamätáme na Juhoafrickú republiku. Počas MS 2006 v Nemecku krásne svietilo slnko, o štyri roky neskôr sme mali o piatej hodine popoludní noc a teplota klesla na bod mrazu. Juhoafrická republika je krásna krajina, ale s oslavou futbalu to nemalo nič spoločné," vyhlásil Švajčiar talianskeho pôvodu a v rozhovore pre britský denník The Times si podal aj Angličanov s ich neoblomnou snahou hrať futbal v zimných mesiacoch. "Ľudia chodia na štadióny v čiapkach a šáloch. Prečo sa práve Anglicko, ktoré dalo svetu túto nádhernú hru, rozhodlo hrať futbal v zime, a nie v lete? Pre kriket. V júni, keď sú podmienky na futbal najlepšie, sa s výnimkou majstrovstiev sveta alebo Európy na starom kontinente nič nedeje."

Podľa Infantina by sa o termíne MS 2022 malo rozhodnúť čo najskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies