Infantino by rozšíril počet účastníkov MS na 40 tímov

NETKY.SK • 10 November 2015, 13:21 • 2 min
Infantino by rozšíril počet účastníkov MS na 40 tímov

LONDÝN - Ak sa Gianni Infantino stane novým prezidentom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), navrhne rozšíriť počet účastníkov finálových turnajov MS na 40 tímov.

slovakia

left justify in out

Infantino sa ako generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA) rozhodol kandidovať na post šéfa FIFA po tom, ako etická komisia FIFA suspendovala terajšiu hlavu UEFA Michela Platiniho. Francúzova pozícia v budúcoročnej voľbe nového prezidenta strešného orgánu svetového futbalu je tak ohrozená.

 

"Verím v myšlienku rozšírenia finálových turnajov majstrovstiev sveta. Na základe rozhodnutia UEFA sme rozšírili európsky šampionát z 16 na 24 tímov. Nedávno skončená kvalifikácia nám ukázala, že to bolo správne rozhodnutie, pretože na EURO 2016 sa prebojovali niektoré tímy prvýkrát a naopak, tradiční účastníci ME budú chýbať. Čiže sme vytvorili kompletne novú dynamiku kvalifikácie, dali sme šancu aj menším krajinám," povedal Infantino.

 

Voľba nového prezidenta FIFA sa uskutoční 26. februára 2016 v Zürichu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona