Infantina pred prezidentskými voľbami vo FIFA podporujú Nemci aj Švajčiari

NETKY.SK • 21 Január 2016, 12:27 • 2 min
Infantina pred prezidentskými voľbami vo FIFA podporujú  Nemci aj Švajčiari

AMMÁN - Viaceré členské krajiny Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) dávajú pred predčasnými prezidentskými voľbami (26. februára vo švajčiarskom Zürichu) verejne na známosť svoju preferenciu.

slovakia

left justify in out

Jordánsky princ Ali bin Al-Husejn v stredu získal podporu Iraku, zatiaľ čo Nemci a Švajčiari podľa očakávaní dajú hlas generálnemu sekretárovi Európskej futbalovej únie (UEFA) Giannimu Infantinovi. "Je kandidátom Európanov a najlepšou možnosťou," vyhlásil dočasný šéf Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Reinhard Rauball. Za Infantinom stojí aj Surinam, ktorý je súčasťou Futbalovej konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF).


Napriek tomu, že prezident Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) a bahrajnský šejk Salman Bin Ibrahim Al Chalífa hovorí o jednomyseľnej priazni voči svojej osobe od výkonného výboru AFC, niektorí ázijskí zástupcovia zrejme podporia Aliho bin Al-Husejna. Ďalšími uchádzačmi o prezidentské kreslo sú Francúz Jérome Champagne a obchodník Tokyo Sexwale z Juhoafrickej republiky.


"Máme súkromný prísľub od niekoľkých národov v Afrike a Karibiku," znelo stanovisko volebného tímu jordánskeho princa. Ten sa v jordánskom Ammáne stretol s irackým ministrom športu a predstaviteľmi riadiacej organizácie irackého futbalu po tom, ako sa svojou kampaňou snažil presvedčiť Ghanu, Rwandu a Antiguu. "Náš hlas patrí princovi Alimu, pretože sa vždy usiloval o rozvoj odvetvia v Iraku, Jordánsku a celom našom regióne," objasnil prezident Irackej futbalovej asociácie (IFA) Abdul Chálik Masúd.


Členovia UEFA vrátane 53 hlasujúcich majú v piatok vo švajčiarskom Nyone na programe míting, na ktorom prediskutujú volebnú stratégiu. Predchádzať mu bude zasadnutie výkonného výboru za účasti lídra Švajčiarskeho futbalového zväzu (SFV) Petra Gillierona. "Dlhoročné skúsenosti Infantina z pozície generálneho sekretára UEFA a jeho manažérske schopnosti pomôžu FIFA v aktuálnej fáze reorganizácie," uviedol Gillieron.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies