Iné Kafe zverejnili videoklip k piesni Nezáujem

NETKY.SK • 2 December 2014, 14:49 • 2 min
Iné Kafe zverejnili videoklip k piesni Nezáujem

BRATISLAVA - Slovenská kapela Iné Kafe zverejnila videoklip k piesni Nezáujem. Hudobníci použili pri nakrúcaní novinky bábky. Skladba pochádza z albumu Nevhodný typ, ktorý formácia plánuje oficiálne vydať 1. januára 2015.

slovakia

left justify in out

“Tak, ako pri albume Právo na šťastie (2011, pozn. SITA), sme sa rozhodli dať fanúšikom benefit. Minule to bola lepšia cena, ako v obchodoch a teraz, okrem nej, môžu album na našej stránke získať o mesiac skôr, ako sa dostane do obchodov,” uviedol líder kapely Vratko Rohoň.

 

Hudobníci pracovali na štúdiovke deväť mesiacov. “Nový album je svižnejší a jemne tvrdší, ako ten posledný (Právo na šťastie, pozn. SITA). Nahrávali sme ho deväť mesiacov. Postupne sme z neho zverejnili už päť singlov a dva videoklipy. Jedným z nich je aj skladba Čiernobiela, ktorú sme venovali pamiatke môjho kamaráta a fanúšika Iné Kafe, hokejistovi Paľovi Demitrovi. Objavila sa aj vo filme 38," dodal Rohoň. 

 

Kapela plánuje podporiť nový album aj na 20 rokov Nevhodní EU tour 2015, počas ktorého zároveň oslávi 20 rokov na scéne. Formácia sa od 16. januára do 28. marca predstaví okrem Slovenska aj v Českej republike, Srbsku, Veľkej Británii, Írsku, Poľsku a na Ukrajine. Počas leta vystúpia na niekoľkých festivaloch a koncom roka plánujú miniturné, v rámci ktorého na koncertoch zahrajú vždy všetky skladby z dvoch albumov z ich diskografie. 

 

Iné Kafe vznikli v roku 1995 a o tri roky neskôr vydali debutový album Vitaj!, po ktorom nasledovali štúdiovky Čumil (1999), Je tu niekto? (2000), Príbeh (2001) a Bez udania dôvodu (2003). V roku 2006 kapela oznámila ukončenie činnosti, pretože spevák Vratko Rohoň sa rozhodol venovať lietaniu. O štyri roky neskôr sa však Iné Kafe vrátili na scénu a v roku 2011 vydali spomínaný album Právo na šťastie, ktorý pokrstili 24. novembra na palube lietadla Boeing 737-300. To pilotoval samotný Rohoň. Kapela v súčasnosti funguje v trojčlennej zostave, v ktorej spomínaného Rohoňa dopĺňajú basgitarista Roman "Hulo" Hulín a bubeník Jozef "Dodo" Praženec. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona