Iné Kafe sa chystá na budúci rok osláviť vo veľkom štýle dvadsiatku na scéne

NETKY.SK • 11 December 2014, 07:10 • 2 min
Iné Kafe sa chystá na budúci rok osláviť vo veľkom štýle dvadsiatku na scéne

BRATISLAVA – Kapela Iné Kafe je na hudobnej scéne od roku 1995, takže budúci rok ich čaká oslava dvadsiatky.

slovakia

left justify in out

Rozhodli sa ju oslavovať celý rok a vo veľkom štýle. Už 1. januára vychádza nový album s názvom Nevhodný typ, hneď po tom sa vyberú na trojmesačné turné po siedmich štátoch, v lete absolvujú festivaly a na záver roka plánujú niekoľko špeciálnych miniturné, na ktorých odohrajú vždy kompletne celé albumy zo svojej diskografie.
      

Nový album Nevhodný typ vychádza oficiálne prvý deň v roku 2015. Chlapci pre svojich fanúšikov opäť pripravili prekvapenie. „Tak ako pri albume Právo na šťastie sme sa rozhodli dať fanúšikom benefit. Minule to bola lepšia cena ako v obchodoch a teraz okrem nej album na našej stránke môžu získať o mesiac skôr, ako sa dostane do obchodov,” uviedol pre médiá líder kapely Vratko Rohoň.
      

Nevhodný typ je v poradí siedmy album skupiny a spolu s Bestofkou a DVD už majú na konte desať nosičov. „Nový album je svižnejší a jemne tvrdší ako ten ostatný Právo na šťastie (2012). Nahrávali sme ho deväť mesiacov. Postupne sme z neho zverejnili už päť singlov a dva videoklipy. Jedným z nich je aj skladba Čiernobiela, ktorú sme venovali pamiatke môjho kamaráta a fanúšika Iné Kafe, hokejistovi Paľovi Demitrovi. Objavila sa aj vo filme 38,” povedal o albume Nevhodný typ Vratko.
      

Sledovanosť všetkých singlov a klipov na YouTube dosiahla spolu hranicu takmer milión videní. Do rádií postupne nasadili pesničky Strom, Nevhodný typ, Čiernobiela a najnovším rádio singlom je pesnička Na chvíľu. „Je to posadená pesnička, trošku odlišná od ostatných na albume. Nás v kapele veľmi baví. Ťažko sa mi o nej rozpráva. Najlepšie je si ju vypočuť,” spresnil o najnovšom singli líder kapely.
      

Od januára do marca budúceho roku bude Iné Kafe na turné, ktoré nesie príznačný názov 20 rokov Nevhodní EU Tour 2015, počas ktorého na 24 koncertoch navštívia sedem krajín, sú nimi okrem Slovenska aj Česká republika, Ukrajina, Poľsko, Srbsko, Anglicko a Írsko. Počas leta vystúpia na festivaloch a na konci roka plánujú niekoľko špecialnych miniturné, na ktorých chcú vždy zahrať kompletné dva albumy. Prvý koncert v novom roku odohrajú 16. januára v Žiline, deň nato sa predstavia v Trenčíne.  
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona